Ο εγωιστής Γίγαντας (2019)

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2018 – Ο Ουρανός Κατακόκκινος
November 11, 2018
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2019 – ΤΕΛΕΙΑ gr
November 11, 2019
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2018 – Ο Ουρανός Κατακόκκινος
November 11, 2018
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2019 – ΤΕΛΕΙΑ gr
November 11, 2019


Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ | Oscar Wilde
Μουσική | Νίκος Ξανθούλης
Στιχουργός | Μαρία Μπουράνη
Θεατρική διασκευή | Γιάννης Οικονομίδης
Σκηνοθεσία | Μαρία Καραχάλιου
Μουσική προσαρμογή | Νικόλας Παπαθανασίου
Μουσική διδασκαλία | Χρήστος Γκακούδης
Θέατρο | De KAM, Bρυξέλλες
6 και 7 Απριλίου 2019

Αφίσα



Λίγα λόγια

Ποιος δεν θυμάται την τρυφερή ιστορία του εγωιστή γίγαντα που δεν άφηνε τα παιδιά να παίζουν στον πανέμορφο κήπο του; Και πώς μαλάκωσε ξαφνικά η σκληρή καρδιά του όταν γνώρισε την αγάπη στο πρόσωπο ενός μικρού παιδιού; Το έργο πραγματεύεται τα πολλά πρόσωπα του εγωισμού σε αντιπαραβολή με την ομαδικότητα, τη φιλία, τη χαρά που καταφέρνουν στο τέλος να υπερνικήσουν.
Ο παραμυθένιος κόσμος, η δυναμική μουσική καθώς και ο συμβολισμός του ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ που φέρνει το μήνυμα της αγάπης και της χαράς, ζωντανεύουν στη θεατρική, μουσικοχορευτική μας παράσταση.
Η ενασχόληση με το μουσικό θέατρο, που συνδυάζει αρκετές μορφές της τέχνης, βοηθά στον έλεγχο των συναισθημάτων, την ενδυνάμωση της φαντασίας για δημιουργική αυτοέκφραση, τον έλεγχο της φωνής και του σώματος. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα κατανόησης και εκτίμησης σε βάθος της τέχνης, γενικότερα. Κυρίως, όμως σκοπεύει στην απόλαυση της διαδικασίας μέσα από την ευκαιρία της δημιουργικής έκφρασης.
Ελπίζω να μην προσβάλω τη μνήμη του Όσκαρ Ουάιλντ όταν με τον Γίγαντα που είδα μπροστά μου, είδα νάνους που κοκορεύονται για Γίγαντες και ακονίζουν τα νύχια τους παίζοντας με τις τύχες ανυπεράσπιστων παιδιών ... Και που μένουν και αμετανόητοι και ατιμώρητοι από οποιαδήποτε ανθρώπινη ή θεία δίκη.
Προσπάθησα με την φτωχή μου πένα και με το δέος και το θαυμασμό που έχω για τις μεγάλες πένες της ελληνικής ή ξένης λογοτεχνίας, να πω μια ιστορία για τους μικρούς και μεγάλους φίλους. Ελπίζω οι μεγάλοι να μειδιάσουν και οι μικροί να πάρουν μαζί τους, ότι το καλό μπορεί να υπερνικήσει το κακό και ... αν συναντήσουν μπροστά τους «γίγαντες» να ξέρουν πως δεν είναι τίποτ ́ άλλο παρά νάνοι μπροστά σε παραμορφωτικούς καθρέφτες της άγνοιας και της απαιδευσιάς.

Γιάννης Οικονομίδης


Βίντεο





Φωτογραφίες



[ngg src="galleries" ids="4" display="basic_slideshow"]

Φωτογραφίες από τις πρόβες



[[ngg src="galleries" ids="19" display="basic_slideshow"]

7 Comments

  1. ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ says:

    Δεν είμαι θεατρόφιλος αλλά είδα με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση. Είναι πολύ σημαντικό πως ένα τέτοιο γνωστό θεατρικό έργο ανέβηκε από ένα ερασιτεχνικό θίασο με πολύ μεγάλη επιτυχία.
    Η παράσταση ήταν εντυπωσιακή από όλες τις πλευρές, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμός αλλά και οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
    Θα ήθελα να σταθώ στον βασικό πρωταγωνιστή . Με εντυπωσίασε η φωνή του , το ύφος του , η άρθρωσή του.
    Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους επαγγελματίες ηθοποιούς και είναι άξιο προσοχής πως κατάφερε και μπήκε στο πετσί του ρόλου. Ένοιωσα σε κάποια στιγμή ότι ο ρόλος ήταν γραμμένος αποκλειστικά για εκείνον.
    Τον γνωρίζω προσωπικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια . Δεν γνώριζα όμως ότι έχει τέτοιο ταλέντο στην υποκριτική.
    Εύχομαι να ξαναπαίξει τέτοιους ρόλους!!!
    Είναι τιμή μου που είναι φίλος μου , τον αγαπώ και η εκτίμηση μου είναι ειλικρινής και βαθύτατη.

  2. Επίσης αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης και ειδικά στον αγαπητό Γιάννη Οικονομίδη και στην αγαπητή Μαρία Καραχάλιου που κοπίασαν και αυτοί με τη σειρά τους για την επιτυχία της παράστασης.

  3. Εάν δεν γνώριζα πολύ καλά τον βασικό πρωταγωνιστή καθώς επίσης εάν δεν μου το επιβεβαίωνε δικός μου άνθρωπος που παρακολούθησε την παράσταση και μάλιστα από τις πρώτες θέσεις του θεάτρου , δεν θα πίστευα σε διαφορετική περίπτωση πως πρόκειται για ένα αυτοδίδακτο και καθαρά ερασιτέχνη – (χομπίστα) ηθοποιό που όπως περίτρανα απεδείχθη , δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τους αντίστοιχους δικούς μας επαγγελματίες .
    Σε γενικές γραμμές έδωσε κυριολεκτικά την ψυχή του στον ρόλο αυτό και ειδικά στο να πετύχει η παράσταση .
    Γνωρίζω πολύ καλά την επιμονή του , το πάθος του για την τελειότητα, την μαχητικότητά του με ότι ασχολείται ή ερευνά , το πάθος του για την ζωή ,να δίνει και να προσφέρει, να δίνει και να προσφέρει , να δίνει και να προσφέρει συνεχώς ακόμα και την ψυχή του ανιδιοτελώς και χωρίς προκαταλήψεις και τέλος την μεγάλη του αγάπη προς τα παιδιά.
    Είμαι περήφανος που είμαι φίλος του , τον αγαπώ και η εκτίμησή μου ήταν ,είναι και θα είναι πάντα απεριόριστη
    Να είναι καλά και με γνώμονα πάντοτε την λογική αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που μας φέρνει η ζωή ,ένα είναι σίγουρο πως σήμερα τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν και αξίζουν να τους έχουμε κοντά μας .

  4. Κατερίνα Διακουμοπούλου says:

    Υπέροχη δουλειά. Συγχαρητήρια!
    To video της παράστασης “κολλάει” στο 51:47 και δεν μπορώ να παρακολουθήσω το υπόλοιπο. Το δοκίμασα από δύο διαφορετικές συσκευές και συμβαίνει το ίδιο. Με συγχωρείτε για την αναστάτωση. Ευχαριστώ πολύ.

    • Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Το βίντεο δεν έχει πρόβλημα στην περίπτωση που το τρέχουμε. Ισως ήταν ένα προσωρινό θέμε λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *